Супер условия за най-добрите потребители

Фирмите за бързи кредити предлагат все по-изгодни условия по кредитните си продукти, особено за лоялни клиенти. В последните 1-2 години по-големите кредитни организации създадоха специални програми за лоялни клиенти, което още повече привлича потребителите на бързи кредити да търсят решения за финансовите си проблеми в небанковите институции.

Новите клиенти също са привличани чрез специални оферти, като например безлихвен кредит за всеки първи и седми заем за определен срок на погасяване; по-ниски лихви и ГПР за различните кредитни продукти; липса на определени такси при първо кандидатстване и т.н. Топ условията обаче получават само топ клиентите. Забележете, че в случая топ клиент не означава този, който кандидатства за по-голям размер на кредита или тегли заеми по-често. Има се предвид своевременното погасяване на кредитите и стриктното спазване на условията на договора. Разбира се, предсрочното погасяване на задълженията също ви дава по-изгодни предложения за следващи заеми от същата кредитна организация. В последния случай може да ви бъде наложена някаква такса или друга наказателна лихва, в зависимост от изискванията на конкретната фирма, но пък в дългосрочен план ви носи позитиви.

Някои от фирмите за бързи кредити са включили в бонус програмите си за лоялните клиенти подаръци. Клиентите трупат точки при всеки следващ кредит и навременното му издължаване, което се отразява в повишаване на нивото на „лоялност”. Дори чрез есемес се предлага възможността да бъдете информирани за точките си. Друг вариант е да се проверяват събраните точки чрез обаждане на потребителски телефон или пък в офис на компанията.

Има варианти за лоялните клиенти да се изготвят цели каталози с подаръци. Последните варират от малки свещи и ключодържатели до бижута, курсове по чужд език и дори ваканция. Всеки артикул се получава срещу определен брой точки от притежателя си. Точки пък се трупат при навременното плащане на всяка следваща вноска от всеки следващ кредит.

На по-висок статус на лоялност отстъпките от оскъпяването на всеки следващ кредит започват от 10% и стигат до 40%. Има и по-големи отстъпки, но те са за наистина ВИП клиенти. Последното е наистина трудно постижимо за повечето хора, защото трябва да сте изтеглили и погасили доста заеми все от една и съща фирма. За да получат по-добри условия, някои клиенти вместо нов кредит кандидатстват за рефинансиране, с което погасяват първия си кредит.

По правило лихвите и ГПР при бързите кредити са по-високи от банковите кредитни продукти. С програмите за лоялност обаче условията между двата типа продукти стават съпоставими. Предимството в такъв случай е в бързината и комфорта при кандидатстването и усвояването на заемите, предоставяни от фирмите за бързи кредити.